Program de slăbire 10-10

Date generale ale programului 10 – 10

 • Titlul programului: 10 – 10
 • Semnificație: 10 kilograme în 10 săptămâni
 • Conceput de: Anca Ignat, nutriționist-dietetician
 • Ani de concepere: 2016- prezent, printr-o cazuistică de peste 300 de pacienți monitorizați între 3 luni și >1 an, până la îndeplinirea scopului propus inițial de normopondere.
 • Lansare: septembrie 2019
 • Beneficiarii primei ediții: persoane > 18 ani, cu obezitate sau sindrom metabolic
 • Scop: slăbirea sănătoasă a minim 10 kg în 10 săptămâni, cu repere de prevenție a obezității și al altor dezechilibre metabolice
 • Durata programului: 10 săptămâni
 • Ediția 1: Data de start: 3 Octombrie 2019, Dată de încheiere: 12 Decembrie 2019
 • Ediția 2: Data de start: 29 Ianuarie 2020, Data de încheiere: 8 Aprilie 2020
 • Preț fără seturile de analize: 2850 lei
 • Preț cu 2 seturi de analize de sânge (start și final): 3600 lei. Setul de analize conține 21 de analize biochimice realizate în colaborare cu Laboratoarele Bioclinica.

Obiectivele programului:

 1. Să permită fiecărui beneficiar o slăbire sănătoasă de 10 kilograme, în 10 săptămâni.
 2. Să reducă sau să optimizeze valorile analizelor de start: LDL-col, trigliceride, glicemie, și altele la persoanele cu sindrom metabolic, pe parcursul programului.
 3. Să permită beneficiarului deprinderea unor mecanisme de slăbire pentru un termen mediu-lung.
 4. Să ofere participantului repere nutriționale de prevenție a dezechilibrelor metabolice.
 5. Să creeze o platformă de susținere, motivație și dezvoltare nutrițională prin dinamica grupului de maxim 6 persoane, care au același scop.
 6. Să ofere monitorizare zilnică pe perioada de 70 de zile.
 7. Să susțină întâlniri săptămânale de grup(90 minute) cu scopul de a discuta repere dietetice de slăbire și de a evalua progresul individual și de grup.
 8. Să ofere un grad ridicat de conștientizare a mecanismelor sănătoase de slăbire și să demonteze false principii care deveniseră obstacole în procesul de normalizare a greutății corporale.
 9. Să imprime un caracter profesional actului dietetic.
 10. Să ofere informații științifice dietetice prin care se poate realiza o nutriție personalizată.

Condițiile de înscriere la programul 10 – 10

 1. Un Indice de Masă Corporală ≥30 sau Circumferinţa taliei >102 cm la barbaţi sau >88 cm la femei sau/și
 2. HDL<40 mg/dl la bărbaţi sau <50 mg/dl la femei / Trigliceride ≥150 mg/dl / Glicemia a jeun ≥110 mg/dl / Tensiunea arterială ≥130/85 mmHg.

Vă invit să părăsim zona de căutare neîncetată a unor trucuri care vă promit slăbirea și să intrați cu asumare în zona unei discipline nutriționale dătătoare în primul rând de sănătate, și apoi de normalizare în greutatea corporală.

Programul 10 – 10 este un program care ajută beneficiarul să lege ceea ce își dorește cu ceea ce trebuie să facă, pentru a obține rezultatul dorit, prin crearea unui cadru optim (explicarea unui plan dietetic și adaptarea lui periodică, interacțiunea consecventă cu nutriționistul, transferul de cunoaștere și experiențe dintre coordonator și beneficiari, evaluarea zilnică / săptămânală a parametrilor antropometrici (greutate, circumferință abdominală) și a parametrilor bio-chimici de start și la finalul programului, susținerea adecvată a beneficiarului din partea echipei programului 10-10).

Tonul programului 10 – 10 nu se dorește a fi unul imperativ, ci unul de armonizare la nevoile fiziologice umane. Ne propunem să separăm principiile nutriționale de orice dietă efemeră și să ne bucurăm de practică fără a ne întrece în teoriile slăbitului rapid.

Un grup care împărtășește același scop are o putere extraordinară. Transferul de experiență oferă, la un nivel subtil, o altă formă de învățare, de motivare și de a performa. Schimbarea stilului de viață are loc atunci când există cel puțin următoarele aspecte:

 1. Angajamentul personal,
 2. Disciplină: respectarea unui set optim de reguli,
 3. Minim un specialist în nutriție cu experiență,
 4. Minim un susținător al procesului de slăbire sau un co-echipier.

Din punct de vedere emoțional, programul solicită beneficiarului să aibă focusul de a obține o stare de sănătate pe termen lung. Dorința nutriționistului Ignat prin acest program este de a le oferi oamenilor puterea de a aborda realitatea pentru a obține normoponderea. ”Dacă putem fi deschiși în privința slăbiciunilor noastre, ne va ajuta să renunțăm la obiceiurile rele, să ne dezvoltăm altele bune și să dobândim puncte forte, precum și un optimism justificat. Vom traversa împreună și nu singuri prin conștientizări de false principii, prin credința falsă a neputiinței, generând izbândă. Doresc enorm să fiu alături de un grup care vibrează în același scop. Mâncatul are consecințe, și cred că ele pot fi pozitive, în urma acestui program educativ de nutriție pentru optimizarea în greutatea corporală.”

Imaginea programului 10 – 10 invită pe participant să atingă cel mai frumos potențial al lui.

La ce să vă așteptați?

 • 10 întâlniri de grup săptămânale, prima fiind în data de 29 Ianuarie 2020, iar ultima pe 8 Aprilie 2020.
 • Fiecare ședință de grup durează 90 de minute și va avea un format interactiv, cu inserții științifice.
 • Fiecare participant va beneficia de un ”Caiet 10-10”, fiind invitat la unele activități și însemnări personale, fără a fi obligat.
 • Grupul va fi format din maxim 10 persoane și coordonat de către nutriționist-dietetician Anca Ignat.
 • Nu vom oferi o dietă fixă, dar vom trasa principii de organizare a meselor principale.
 • Nu vom cântări alimentele și nici nu vom număra caloriile.
 • Nivelul de dificultate al rețetelor recomandate este scăzut.
 • Bugetul alimentației pentru aceste 70 de zile se adaptează oricărui nivel financiar.

Ce trebuie să faceți pentru a vă înscrie la programul 10 – 10?

 • Completați formularul de înscriere: https://docs.google.com/forms/d/1ZuiumqbypzMTKNUoAPYozUzKOa4nckr8Y2zZQ2sZwu4/edit
 • Achitați prin virament factura aferentă programului.
 • Dacă ați optat pentru programul 10 – 10 cu set de analize inclus, atunci veți primi un Bilet de Trimitere către Laboratorul Bioclinica, care ne-a oferit o reducere generoasă pentru participanții 10 – 10, pentru cele 2 seturi de analize (de start și de final). Dacă optați pentru programul 10 – 10 fără analize, atunci vă trimitem setul de analize necesar înscrierii la program, iar dvs vă luați angajamentul să trimiteți rezultatele cu 5 zile înainte de startul programului.
 • Veți primi un chestionar 10-10, pe care dorim să-l completați pentru a ști mai multe indormații despre fiecare participant.
 • Vă așteptăm pe 29 Ianurie 2020, ora 8.30, pe strada General Traian Moșoiu, nr. 46, ap. 16, parter (la sediul Cabinetului de Nutriție-Dietetică Anca Ignat). În cadrul acestei prime întâlniri veți primi detaliat agenda programului 10-10.

Costurile programului 10 – 10:

 1. Programul 10-10 cu analize* incluse: 3600 lei.
 2. Programul 10-10 fără analize*: 2850 lei.

*Analizele bio-chimice sunt obligatorii. Aveți posibilitatea să le faceți prin intermediul programului sau să alegeți dvs orice altă variantă. Analizele alese pentru dvs au scopul de a evalua corect taboul actual al participantului și de a evalua obiectiv progresul. De aceea, le vom face atât la debutul programului 10-10, cât și la finalul programului. Analizele pe care le-am considerat importante de a fi evaluate sunt în număr de 21: hemoleucograma (număr de leucocite, număr de eritrocite, concentraţia de hemoglobină, hematocrit, indici eritrocitari: volumul eritrocitar mediu (VEM), hemoglobină eritrocitară medie (HEM), concentratia medie de hemoglobină (CHEM) si lărgimea distribuţiei eritrocitare (RDW), număr de trombocite si indici trombocitari: volumul trombocitar mediu (VTM) şi lărgimea distribuţiei trombocitare (PDW), formulă leucocitară), LDL-colesterol, HDL-colesterol, trigliceride, glicemie, insulina, TGO, TGP, gama-GT, fosfataza alcalina, bilirubina, creatinina, acid uric, magneziu, calciu ionic, siderimia, potasiu, sodiu, proteina c reactiva, homocisteina, 25-hidroxi-vitamin D. Analizele sunt realizate de către Laboratoarele Bioclinica.

Programul 10-10 este contraindicat: în dependențe (alcool, droguri, altele), în probleme neuro-psihiatrice și în alte probleme care creează dificultăți de înțelegere și de disciplină.

Testimoniale de la pacienții care au urmat pachete individuale, nutriționale de slăbit coordonate de către nutriționist Anca Ignat

M.M.: ”Programul nu e dintre cele mai grele, pe care le-am urmat, dar nici cel mai ușor, dar sigur e cel mai eficient. Cred că ar trebui pentru noi, cei cu probleme de greutate, sau cu o alimentație haotica, să fie un stil de viață. E, până la urmă, despre a fi sănătos și a ne alimenta corect. A fost dificil pentru început, întrucât mâncând anterior doar după masa și seara – mai bine zis, noaptea târziu – micul dejun sau cina, de la ora 19.00, cel mai târziu, cele 5 ore dintre mese, fără gustări, au adus ceva diferit. Esențial e că au adus rezultate, iar rezultatele au sporit ambiția de a-I continua. Mi-a plăcut că nu a fost nevoie să gătesc exclusiv pentru dieta mea, putând opta și pentru mâncarea de la restaurant, mi-a plăcut că nu am avut de cântărit alimente, că am mâncat câteodată, chiar pe săturate. Oricum, după primele trei săptămâni, m-am obișnuit cu regimul, poate și pentru că am constatat că multe dintre alimente nu lipsesc din dieta sau altele, gen zahăr, lapte au putut fi înlocuite. Așa am descoperit savoarea cafelei cu sirop de agave și lapte de cocos. Am descoperit, astfel și vastitatea supelor cremă sau cât de delicioase pot fi ciorbele cu smântână, dar și de satioase salatele. Mi-a plăcut programul de dietă pentru că e variat, bogat, dă posibilitatea de a combina alimente, neintervenind astfel rutina, iar respectând principiile, regulile, să obții rezultatul dorit”.

A.B.: ”Pentru mine, pierderea greutății era vitală. Aveam 135 kg și nu făceam decât să cresc în greutate. Întâmplarea a facut să întâlnesc o pacieta a drei Dietetician Anca Ignat. Ea m-a convins să o contactez, ceea ce am făcut. Fără prea mare convingere. Am încercat zeci de metode de slăbire, fără nici un rezultat. Dar nu mi-am pierdut speranța.
Și, spre surprinderea mea, programul propus de dra Dietetician Anca Ignat a dat rezultate imediat. Nu puteam să cred că se mai poate slăbi, și totuși, am început să slăbesc. Am slăbit 27 kg într-o perioadă de aproximativ 1an. Era irealist. Toți cei care mă cunoșteau, se mirau. Am câștigat 6 găuri la cureaua de la pantaloni! Bucuria aceasta nu se poate descrie. Eu am suferit pe toate planurile din cauza acestei grăsimi. Cine nu a fost gras, nu poate înțelege tristețea și suferința generate de această țară. Mai ales că eu trăiam în Franța, unde femeile sunt foarte slabe. Mă prezentam la interviuri pentru câte un post de lucru alături de persoane de naționalitate franceză. Elegante, slabe, și cu o ” élocution” perfectă. Și trebuia, cu fizicul meu, „să le dau de o parte”. Nu a fost simplu. Societatea ne judecă deja dupa aparența fizică. Sunt oglinzi peste tot. Nimeni nu are interesul să cerceteze mai departe. Ești gras, deci indolent, eventual bolnav ( deși eu mă pot lauda cu o sanatate „de fier”). Deci un patron nu vrea o grasă care strică imaginea firmei și, în plus, îl poate costa mult în asigurări medicale. Deci, bon courage! Aceată pierdere în greutate a fost simplă și complicată, în același timp. Simplă, pentru că nu faci foame. Mâncam corect, fără să-mi fie foame. Ceea ce este extraordinar pentru un regim de slăbire. Eu am facut multe tentative de slăbire. Am consultat medici renumiți, am cumpărat nenumărate cărți ale specialiștilor, am urmărit diverse studii ale universităților de peste tot. Problema e că de slăbit am mai slăbit, dar, de fiecare dată, recuperam kilogramele pierdute și ceva în plus. Mai târziu am înteles că acele regimuri erau niște șocuri grave pentru organism.
Complicată, pentru că este foate necesară o igienă de viață. Fără excese, cu o planificare a meniurilor, deci a cumpărăturilor și pregatirii meniului. Pare nimic, dar e foarte important. Această disciplină este, după părerea mea, una din cheile reușitei. Deci, după părerea mea, reușita regimului constă, în primul rând, în dorința reală de a slăbi. Mulți vor să slăbească, dar fără efort. Nu este posibil. Dar, de îndată ce rezultatele încep să apară, totul devine posibil. Ce satisfacție să reintri într-o fustă care ți- a plăcut! Numai asta și te face să continui. Eram pe aeroport așteptând îmbarcarea. Privind valiza de 20kg, îi spun soțului meu : „iți dai seama, valiza asta, eu am avut-o în spate”! Acum c-am ajuns până aici, realizez că se poate merge mai departe. Dra Dietetician mi -a spus la începutul programului nostru că pot pierde 40 kg! Mă gândeam că e o glumă. Acum c-am ajuns până aici, am prins gust, îmi dau seama că e posibil. Important e sa vrei cu adevarat. Nu știu dacă voi mai pierde încă 25 kg. Dar voi face totul pentru asta. Această grăsime nu face decât să strice: sănătate, relații sociale și profesionale, într-un cuvânt: viața. Grăsimea este generatoare de cancer și de multe alte boli cardiovasculare. Eu simt acum că respir mai bine și mai ușor, că merg mai mult și fără efort. E fantastic. Nici nu pot să-mi imaginez ce va fi dacă voi mai pierde, poate nu 25 kg, dar măcar 10 kg.Bătălia continuă. Trebuie doar să-mi dau mijloacele pentru realazarea dorintelor mele. Fără-nu se poate!”

M.M.: ”Țin să mulțumesc din tot sufletul, pe această cale, pentru că programul m-a ajutat atunci când în viața mea, lucrurile au luat-o în altă direcție. Cu ajutorul programului de slăbire am reușit să-mi schimb stilul de viață, mă simt bine în pielea mea, din nou! Sunt foarte mulțumită de realizările mele de până acum și voi continua acest stil de viață sănătos toată viața!”

L.D.C.: ”Sunt momente în viață când vezi necesitatea unei schimbări, ți-o dorești, uneori faci eforturi de a urma o anumită direcție, dar ceva te împiedică să îți atingi scopul. Poate fi nevoia unui ajutor din exterior, un ghid, care să te conducă pe traseu sau să îți confirme pașii. Acest lucru am simțit că l-am primit urmând terapia nutrițională de slăbit coordonată de către diet. Anca Ignat, care mi-a adus ca beneficii nu doar slăbirea, ci și conștientizarea actului alimentar, a faptului că ceea ce mănânc are impact direct asupra sănătății mele, pe termen lung, dar și scurt. Am observat, printre altele, că metabolismul meu s-a îmbunătățit, iar nivelul de energie a crescut. Nu pot decât să confirm ceea ce spunea Hipocrate, „Hrana să-ți fie medicament și medicamentul hrană” și să încurajez participarea la un altfel de program. Cu cât mai repede, cu atât mai bine – ne vom fi recunoscători”!

R.P.: ”Anca Ignat este o adevărată profesionistă! Eu chiar am mai fost la nutriționiști în trecut, dar nici pe departe la valoarea ei.”

Despre Anca Ignat

 • Nutriționist-dietetician licențiat
 • 9 ani de experiență cu pacienții
 • 3 ani de program cu grupuri
 • > 80 de conferințe și ateliere naționale
 • >300 de pacienți cu rezultate pe optimizare în greutate corporală
 • 2 conferințe de nutrigenetică pe subiectul obezității și dezechilibrelor metabolice, alături de Prof.Dr.Mihai Niculescu
 • CV Anca Ignat: https://www.ancaignat.ro/ancaignat
 • Coordonează săptămânal prima ediție a programului 10-10, care s-a lansat în 3 Octombrie 2019.